sâmbătă, 4 decembrie 2010

Cafea

Ce facem prima oara cand ne trezim dimineata? Care este primul cuvant ce rasare din gandul somnoros? La mine , una, este : "Cafea" sau "Vreau cafea" .
De curand am inceput sa beau aceasta licoare, care sincer habar nu am de ce o beau. Stiu doar ca cu ea, pot savura dimineata , o jumatate de ora, in liniste.
La mine in casa, de obicei se aprinde televizorul pentru a se asculta stirile, dar in diminetile cand ma trezesc singura, mai devreme, eu nu-l aprind. Ma complac in aceea stare de amorteala si de nestiinta, impreuna cu cafeaua.
Nu mananc nimic dupa, sau rareori cand am foarte multe ore, imi mai pun un bol cu cereale, insa rar.
Ideea in sine a boabelor de cafea, a fost aceea de a ne trezii sau de a ne tine trezi.
Degeaba o beau, tot mi se face somn. O fi oare din cauza ca o veau cu prea mult lapte?










 O cafea tare, te poate tine treaz, insa una slaba...te induce in ideea de a fii treaz.







6 comentarii:

  1. Nu inteleg dependentii de cafea :)) Eu cred doar ca o cafea merge numai cu o tigara si nu asa... goala. Mi se pare fara rost.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eh, asa spun si eu de tigari sau de o bere.

    RăspundețiȘtergere
  3. Da. Dar tigarile si berea dauneaza sanatatii. Cafeaua nu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ia cauta tu pe net, sa vezi ce te inseli.

    RăspundețiȘtergere
  5. Beneficii

    Cafeaua constituie in primul rand o importanta sursa de antioxidanti, chiar mai importanta decat fructele. In virtutea acestui continut, ea protejeaza impotriva radicalilor liberi, implicit a bolilor degenerative in general. Studiile de specialitate au relevat faptul ca un consum regulat, dar moderat de cafea diminueaza cu 25% riscul cancerului de colon si importanta ei creste semnificativ pana la a preveni cu 80% posibilitatea de aparitie a bolii Parkinson. De asemenea, un studiu clinic longitudinal publicat la inceputul anului in revista de specialitate “Journal of Alzheimer’s Disease” a relevat faptul ca persoanele care consuma de la 3 pana 5 cesti de cafea pe zi prezinta un risc mult mai mic de a dezvolta boala Alzheimer. Se pare ca, in virtutea continutului de acizi cafeic si clorogenic, cafeaua are rol de protectie a celulelor si a neuronilor, si de prevenirea cancerului hepatic. Cercetatorii de la Harvard au ajuns, la randul lor, la concluzia ca una pana la 3 cesti de cafea consumate zilnic reduc riscul de aparitie a diabetului. Tot ei au realizat un studiu pe un esantion de 83.076 femei, a caror evolutie a fost tinuta sub observatie timp de 24 de ani. Concluziile au fost imbucuratoare : consumul moderat de cafea reduce riscul atacurilor de cord. Iar ca efecte usor sesizabile si binecunoscute de iubitorii de cafea, aceasta este apreciata pentru proprietatile energizante, pentru sustinerea activitatii intelectuale si fizice, pentru sporirea capacitatii de concentrare si decizie, si chiar pentru efectele ei diuretice sau pentru rolul de adjuvant in durerile de cap minore.


    Trb doar sa nu abuzezi, intradevar intra in categoria dorgurilor usoare si e de preferabil sa nu se consume cu lapte, dar atata timp cat bei cu limita nu se intampla nimic:). Plus previne o ramura a cancerului, nu o provoaca;)

    RăspundețiȘtergere